Unde se amplasează purificatorul de aer?

Actualizat pe 15 mai, 2023 de Marius N.

Cauți cel mai bun loc pentru a pune un purificator de aer în casa ta? Dacă da, nu ești singurul. Mulți oameni sunt interesați să îmbunătățească calitatea aerului pe care îl respiră, iar purificatoarele de aer pot fi o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Unde se amplasează purificatorul de aer?

Majoritatea oamenilor petrec mult timp în interior, așa că este important să vă asigurați că aerul din casă este curat. O modalitate de a face acest lucru este să folosiți un purificator de aer pentru apartament, casa sau birou.

Dar unde este cel mai bun loc pentru a pune un purificator de aer? Răspunsul depinde de dimensiunea unității și de dispunerea casei dvs.

Dacă aveți o unitate mică, cel mai bun loc pentru a o pune este în zona de respirație. Aceasta este zona în care aerul are cea mai scurtă distanță de parcurs înainte de a ajunge la dumneavoastră. Într-un dormitor, acest lucru înseamnă, de obicei, plasarea unității pe o noptieră sau pe o măsuță mică, aproape de pat.

Dacă aveți o unitate mai mare, o puteți pune într-o locație centrală, cum ar fi o cameră de zi sau un birou. Pe de altă parte, rețineți că purificatoarele de aer funcționează cel mai bine atunci când sunt utilizate împreună cu alte măsuri, cum ar fi deschiderea ferestrelor și utilizarea ventilatoarelor de evacuare.

Unde se amplasează purificatorul de aer 2

Un purificator de aer funcționează cel mai bine la o anumită înălțime față de sol

Purificatoarele de aer devin o modalitate din ce în ce mai populară de a îmbunătăți calitatea aerului din interior.

Mulți oameni nu sunt siguri unde să își plaseze purificatorul de aer pentru cele mai bune rezultate. Regula generală de bază este de a amplasa un purificator de aer la o înălțime de 100-150 cm de la podea. Acest lucru oferă un spațiu amplu pentru ca acesta să purifice aerul și să ofere o acoperire completă.

Dacă plasați un purificator de aer pe sol, acesta va funcționa, dar rezultatele nu vor fi optime. În al doilea rând, este important să vă asigurați că purificatorul de aer nu este plasat prea aproape de pereți sau mobilier, deoarece acest lucru poate împiedica capacitatea sa de a circula aerul în mod corespunzător.

Un purificator de aer funcționează cel mai bine la o anumită înălțime față de sol

Puteți amplasa purificatorul de aer oriunde?

Purificatoarele de aer vin în toate formele și dimensiunile, așa că poate vă întrebați dacă le puteți amplasa oriunde în casă.

Răspunsul este că depinde de tipul de purificator de aer pe care îl aveți. Unele purificatoare de aer sunt portabile și pot fi mutate cu ușurință dintr-o cameră în alta, în timp ce altele sunt mai mari și trebuie plasate într-un anumit loc.

Totuși, cel mai bine este să plasați un purificator de aer în camera în care va fi cel mai eficient. De exemplu, dacă cele mai ridicate niveluri de poluare din casa dvs. provin din dormitor, atunci este logic să plasați purificatorul de aer în acea cameră.

Dacă aveți un purificator de aer portabil, îl puteți muta în funcție de necesități pentru a oferi cele mai multe beneficii familiei dumneavoastră.

Până la urmă, decizia de a plasa un purificator de aer vă aparține, dar este important să luați în considerare dimensiunea și scopul dispozitivului înainte de a lua o decizie.

Puteți amplasa purificatorul de aer oriunde

În ce direcție trebuie să fie orientat purificatorul de aer?

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când decideți în ce direcție ar trebui să fie orientat purificatorul dvs. de aer.

1.Asigurați-vă că partea din față a purificatorului este orientată spre partea mai largă a camerei. Acest lucru va asigura că dispozitivul este capabil să circule eficient aerul și să elimine orice impurități.

2.dacă aveți o cameră mică, este posibil să doriți să plasați purificatorul lângă o ușă sau o fereastră deschisă pentru a ajuta la o circulație mai eficientă a aerului.

3.scopul este de a crea un mediu sănătos și confortabil, așa că experimentați cu diferite opțiuni de amplasare până când găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

În ce direcție trebuie să fie orientat purificatorul de aer

Purificatorul de aer poate funcționa cu geamul deschis?

Proprietarii de locuințe se întreabă adesea dacă ar trebui să țină ferestrele deschise sau închise atunci când folosesc un purificator de aer.

Răspunsul depinde de o serie de factori, inclusiv de tipul de purificator de aer și de nivelul de contaminanți din casă.

Dacă locuința este situată într-o zonă aglomerată, cu un nivel ridicat de poluare din trafic, de exemplu, cel mai bine ar fi să țineți ferestrele închise. Acest lucru va ajuta la prevenirea pătrunderii de noi contaminanți în locuință și va face ca purificatorul de aer să își facă mai ușor treaba.

Dacă locuința este relativ lipsită de poluanți, menținerea ferestrelor deschise poate fi mai eficientă. Acest lucru va permite aerului proaspăt să circule și va ajuta la diluarea oricăror contaminanți care sunt prezenți.

Cel mai bun mod de a determina ce funcționează cel mai bine este să experimentați și să vedeți care variantă este mai bună.

Purificatorul de aer poate funcționa cu geamul deschis

Puteți amplasa purificatorul de aer chiar lângă pat?

Mulți oameni suferă de alergii sau astm, ceea ce face dificilă obținerea unui somn bun.

O modalitate de a ajuta la ameliorarea acestor simptome este utilizarea unui purificator de aer în dormitor. Cu toate acestea, este important să plasați purificatorul pentru a obține beneficii maxime.

Purificatoarele de aer funcționează prin aspirarea aerului din încăpere și filtrarea poluanților, cum ar fi praful, polenul și părul de animale. Aerul filtrat este apoi suflat înapoi în cameră.

Majoritatea purificatoarelor au fante direcționale care pot fi reglate pentru a fi îndreptate în direcții diferite. Pentru cele mai bune rezultate, purificatoarele ar trebui să fie plasate la aproximativ 2-3 m de capul patului, cu fantele direcționale îndreptate spre dumneavoastră.

Dacă vă apropiați mai mult, s-ar putea să simțiți un curent de aer sau un zgomot prea puternic; dacă vă îndepărtați mai mult, s-ar putea să nu beneficiați pe deplin de beneficiile respirației aerului filtrat.

Cu o amplasare corectă, un purificator de aer poate face o diferență semnificativă în calitatea somnului dumneavoastră.

Puteți muta purificatorul de aer dintr-o cameră în alta?

Purificatoarele de aer vin în toate formele și mărimile, dar majoritatea unităților moderne sunt proiectate pentru portabilitate. Acest lucru înseamnă că le puteți muta în funcție de necesități, asigurându-vă că folosiți cel mai bun purificator de aer pentru fiecare cameră din casa dvs.

Unele lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă mutați purificatorul de aer dintr-o cameră în alta includ dimensiunea unității și tipul de filtru.

Dacă aveți o unitate mare, ar putea fi dificil să o mutați dintr-o cameră în alta. Iar dacă aveți o unitate cu un filtru HEPA, asigurați-vă că nu expuneți filtrul la prea mult praf sau murdărie, deoarece acest lucru îi poate reduce eficiența.

Marius N.

Lasă un comentariu