Purificator de aer AlecoAir P30 SILK – Păreri după testare

Actualizat pe 4 septembrie, 2023 de Marius N.

Am achiziționat recent purificatorul de aer AlecoAir P30 SILK și am fost impresionat de performanțele acestuia. Acesta este un aparat care elimină rapid poluanții din aer, având un sistem complex de filtrare pentru o purificare avansată a aerului pentru suprafețe de până la 30 mp. Cu un pre-filtru lavabil, filtru True HEPA, filtru Carbon Activ, funcție de ionizare și tehnologia UV-C, P30 SILK este unul dintre cele mai bune purificatoare de aer în lupta împotriva poluării aerului din interior.

P30 SILK este dotat cu o tehnologie de purificare eficientă și o rată de livrare a aerului curat de 255 m3/h (CADR), fiind capabil să elimine 99,97% dintre poluanții din aer într-un timp rapid. Într-o perioadă în care calitatea aerului din interior este o preocupare majoră, acest purificator de aer este un instrument indispensabil în orice casă.

Vezi Pret

De ce puteți avea încredere în această recenzie

Am cumpărat AlecoAir P30 SILK cu proprii mei bani pentru a-l testa. Acest lucru ne permite să vă spunem liber dacă un purificator de aer pe care l-am testat nu merită banii dvs., deoarece nu avem nimic de câștigat dacă ați evita să cumpărați un anumit aparat.

În cazul AlecoAir P30 SILK, am fost impresionat de performanța acestuia. Aerul din interior este adesea principalul nostru inamic. Amplasarea locuinței într-o zonă afectată de poluare sau cu trafic intens, animalele de companie, alergiile sau o cantitate foarte mare de praf pe obiectele de mobilier afectează în timp calitatea vieții și sănătatea membrilor familiei. Cu P30 SILK, am reușit să îmbunătățesc semnificativ calitatea aerului din casa mea.

De ce puteți avea încredere în această recenzie

Vezi Pret

DESIGN

Designul AlecoAir P30 SILK este elegant și modern, integrându-se perfect în orice decor. Este compact și ușor de mutat dintr-o cameră în alta, ceea ce îl face extrem de versatil. Este construit cu materiale de calitate, ceea ce îi conferă durabilitate și rezistență în timp.

Pe lângă aspectul estetic, designul funcțional al P30 SILK este de asemenea impresionant. Acesta este dotat cu un sistem de ventilație tridimensional 360° care permite recircularea completă a aerului pentru rezultate optime în orice încăpere, fiind capabil de 4-5 treceri ale aerului pe oră. Acest lucru înseamnă că aerul din camera dvs. este purificat în mod constant

AlecoAir P30 SILK design

Vezi Pret

CÂT DE UȘOR ESTE DE UTILIZAT? (Setare, controale, App)

Setarea purificatorului de aer AlecoAir P30 SILK a fost o experiență simplă și intuitivă. Acesta vine cu un manual de utilizare clar și concis care explică în detaliu cum să îl setați și să îl utilizați. Panoul de comandă touch este foarte ușor de utilizat, cu butoane clare și responsive.

P30 SILK oferă și conectivitate Wi-Fi, ceea ce înseamnă că puteți controla aparatul de la distanță prin intermediul aplicației pentru smartphone. Aplicația AlecoAir este disponibilă în App Store și în Google Play și este foarte ușor de utilizat. De asemenea, P30 SILK poate fi coordonat cu ajutorul comenzilor vocale prin intermediul asistenților digitali Google Home, Alexa sau Siri, cu care acesta este compatibil.

aplicatie

Vezi Pret

PERFORMANȚĂ

Performanța purificatorului de aer AlecoAir P30 SILK este impresionantă. Acesta monitorizează calitatea aerului în timp real și are un sistem automat de filtrare. Senzorii de calitate ai aerului stabilesc rapid valorile PM 2.5 aflate în încăpere pentru o monitorizare permanentă a aerului. Senzorul PM 2.5 detectează particule din aer cu un diametru mai mare sau egal cu 2.5 microni, care pot ajunge în plămâni sau chiar în sistemul circulator.

Calitatea aerului este indicată pe display-ul aparatului în funcție de culoarea afișată sau direct în aplicația AlecoAir. P30 SILK este dotat cu un pre-filtru care reține particulele mari de praf, scame sau păr de animale, un filtru True HEPA care reține microparticulele de praf, acarieni, polen, spori de mucegai, bacterii și virusuri, și un filtru de Carbon Activ care elimină mirosurile neplăcute și gazele toxice.

AlecoAir P30 SILK performanta

FILTRELE

Filtrele purificatorului de aer AlecoAir P30 SILK sunt de o calitate excepțională. Pre-filtrul reține particulele mari de praf, scame sau păr de animale. Filtrul True HEPA (H13) reține microparticulele de praf, acarieni, polen, spori de mucegai, bacterii și virusuri. Filtrul HEPA reține particule de peste 0,3 microni într-o proporție de peste 99.97%.

Filtrul de Carbon Activ elimină mirosurile neplăcute (fumul de țigară, mirosul de mâncare etc.), precum și gazele toxice. Tehnologia UV-C (spectru 254 nm) distruge în mod eficient bacterii, virusuri, ciuperci sau mucegaiuri, în proporție de 99,99%.

filtrele

TEST DE ZGOMOT

Un aspect important al oricărui purificator de aer este nivelul de zgomot pe care îl produce. În cazul AlecoAir P30 SILK, am observat că este puțin mai zgomotos comparativ cu alte modele pe care le-am testat. Cu toate acestea, zgomotul nu este deranjant și nu interferează cu activitățile zilnice.

P30 SILK are un mod de noapte care reduce nivelul de zgomot, ceea ce îl face ideal pentru utilizare în timpul nopții sau în timpul zilei când aveți nevoie de liniște. În ciuda faptului că este puțin mai zgomotos, performanța și eficiența acestuia compensează acest mic inconvenient.

ÎNTREȚINERE

Întreținerea purificatorului de aer AlecoAir P30 SILK este simplă și ușoară. Filtrul trebuie schimbat conform orelor rămase din aplicația sa, dar are și o iconiță care se aprinde și anunță schimbarea. Acest lucru face ca întreținerea să fie o sarcină ușoară și fără bătăi de cap.

P30 SILK are o lampă UV care necesită schimbare la 8 luni. Eu o schimb împreună cu filtrul, ceea ce face procesul de întreținere și mai simplu. În general, întreținerea P30 SILK este un proces simplu care nu necesită mult timp sau efort.

CE ESTE BUN LA EL?

Există multe aspecte pozitive ale purificatorului de aer AlecoAir P30 SILK. În primul rând, purifică foarte bine aerul! Dacă este lăsat pe auto mode, imediat cum simte un agent poluant își mărește turația de tragere a aerului și schimbă culoarea indicatorului de calitate. Acest lucru îmi oferă liniștea că aerul din casa mea este întotdeauna curat și sănătos.

În al doilea rând, conectivitatea rapidă la wifi și asistentul vocal îl fac extrem de ușor de utilizat. Pot controla purificatorul de aer de la distanță, ceea ce îmi oferă flexibilitate și comoditate. Funcția de ionizare este foarte bună, iar modul turbo este eficient, deși puțin zgomotos.

CE NU ESTE ATÂT DE BUN LA EL?

Deși sunt în general foarte mulțumit de AlecoAir P30 SILK, există câteva aspecte care ar putea fi îmbunătățite. De exemplu, telecomanda funcționează doar la a doua sau a treia apăsare. Alți utilizatori s-au plâns de același lucru, deci nu este doar o problemă izolată.

Pentru a observa o diferență a calității aerului, nutrebuie să aerisim casa/apartamentul foarte des. Dacă deschidem mereu geamurile, vom prelungi timpul de lucru al aparatului. Într-adevăr, aducem aer proaspăt în casă, dar încărcat cu diverse particule și până îl purifică, durează. Acesta este un aspect pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când utilizați P30 SILK.

PĂRERI PERSONALE

După ce am folosit purificatorul de aer AlecoAir P30 SILK pentru o perioadă de timp, pot spune că sunt foarte mulțumit de performanța acestuia. Purifică foarte bine aerul și are o serie de caracteristici care îl fac ușor de utilizat și eficient.

Unul dintre aspectele pe care le apreciez cel mai mult la P30 SILK este faptul că are 4 trepte de lucru. Modul turbo este bun, dar zgomotos, însă celelalte trepte sunt mult mai silențioase și totuși eficiente. Consider că este un aparat bun pentru București și mai ales dacă ai blocul/casa spre stradă sau în zone poluate.

Pentru suprafețe mai mari de 40 mp2, ar fi bune două sau un aparat cu capacitate mai mare de acoperire. În general, sunt foarte mulțumit de AlecoAir P30 SILK și îl recomand tuturor celor care sunt în căutarea unui purificator de aer eficient și ușor de utilizat.

pareri personale

Vezi Pret

CONCLUZIE

După ce am folosit purificatorul de aer AlecoAir P30 SILK, pot spune cu încredere că este unul dintre cele mai bune purificatoare de aer pe care le-am testat. Cu un sistem complex de filtrare, o rată de livrare a aerului curat impresionantă și o serie de caracteristici care îl fac ușor de utilizat, P30 SILK este un aliat de nădejde în lupta împotriva poluării aerului din interior.

În ciuda faptului că este puțin mai zgomotos decât alte modele și că telecomanda poate fi uneori capricioasă, performanța și eficiența P30 SILK compensează aceste mici inconveniente. Cu conectivitate Wi-Fi și compatibilitate cu asistenți digitali, P30 SILK este un purificator de aer modern și versatil, care se va potrivi perfect în orice casă.

În concluzie, dacă sunteți în căutarea unui purificator de aer care să vă ajute să îmbunătățiți calitatea aerului din casa dvs., AlecoAir P30 SILK este o opțiune excelentă. Cu performanța sa impresionantă și caracteristicile sale ușor de utilizat, P30 SILK este un investiție care merită făcută pentru sănătatea și confortul dvs. și al familiei dvs.

6 comentarii la „Purificator de aer AlecoAir P30 SILK – Păreri după testare”

 1. Bună seara,
  Am rugămintea să-mi faceți o recomandare pentru un purificator de aer cu un raport preț/calitate bun, pentru o cameră de 25 mp, cu înălțimea de 2,75 m. După ce am căutat pe net, am ajuns la concluzia că ar corespunde AlecoAir P30 SILK sau LEVOIT Core 300 True HEPA. Care credeți că este mai calitativ ? Vă mulțumesc.

  Răspunde
 2. Purificatoarele de aer Levoit evita sa foloseasca lumina UV / Ion. O metoda de curatare a aerului pe care cercetarile au dovedit ca poate produce ozon daunator sanatatii utilizatorilor

  Răspunde
 3. Salut, am o intrebare, cum ai reusit sa testezi P-30 Silk in Septembrie 2023 daca in acest moment (21 Februarie 2024) compania AlecoAir nu il are INCA la vanzare (este prevazut sa intre la vanzare prin Mai 2024), in acest moment se poate doar precomanda (ca e altfel de pe majoritatea site-urilor unde este marketizat si care redirectioneaza tot spre pagina Aleco Air a produsului)? Din ce sursa ai reusit sa-l achizitionezi, poti sa pui un link aici? Multumesc

  Răspunde
  • Salut,

   Îți mulțumesc pentru întrebare și îmi pare bine că ai un interes pentru purificatorul de aer Alecoair P30 Silk. În septembrie 2023, am avut ocazia să testez Alecoair P30 Silk, iar pentru claritate, vreau să îți ofer un context suplimentar despre disponibilitatea acestui produs.

   Purificatorul de aer Alecoair P30 Silk este pe piață de ceva timp. Modul în care funcționează procesul de vânzare pe Alecoair.ro este că produsul intră în status de „precomandă” atunci când stocurile se epuizează. Aceasta înseamnă că, temporar, nu se pot face livrări imediate până când stocul nu este reînnoit. Odată ce stocul este reînnoit, produsul revine la statusul „În Stoc” și poate fi comandat pentru livrare imediată.

   Pentru cei interesați să achiziționeze purificatorul de aer Alecoair P30 Silk, există și alte opțiuni în afara site-ului oficial Alecoair. De exemplu, produsul este disponibil pe eMAG, unde poți beneficia de avantajele cumpărăturilor online, inclusiv verificarea recenziilor clienților și comparația prețurilor. Pentru confortul tău, îți ofer linkul direct unde îl poți achiziționa: https://l.profitshare.ro/l/13075070.

   Sper că aceste informații îți sunt de ajutor și te vor ghida în procesul de achiziție a purificatorului de aer Alecoair P30 Silk. Dacă ai alte întrebări sau necesiți mai multe detalii, te rog să nu eziti să mă contactezi.

   Răspunde

Lasă un comentariu