Purificator de aer pe bază de apă

Actualizat pe 15 mai, 2023 de Marius N.

Acest articol va examina toate aspectele legate de un purificator de aer pe bază de apă și modul în care funcționează – de la beneficiile lor potențiale față de metodele mai convenționale, până la factorii pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când investiți într-unul.

Aerul pe care îl respirăm este esențial pentru sănătatea noastră, dar realitatea este că acesta poate fi plin de poluanți și alergeni dăunători.

Ținând cont de acest lucru, un aparat de purificat aerul devine o parte importantă a oricărei case. În zilele noastre, tehnologia ne-a permis să explorăm o serie de alternative la purificatoarele de aer cu filtre tradiționale.

Nu numai că devin din ce în ce mai populare în rândul proprietarilor de locuințe și al proprietarilor de afaceri, dar această metodă de filtrare ar putea duce la un mediu interior mai sănătos, oferind în același timp și economii de costuri pe termen lung.

Purificator de aer pe bază de apă prezentare

Ce este un purificator de aer pe baza de apă

Un purificator de aer pe bază de apă este un dispozitiv de purificare a aerului care folosește apa pentru a curăța și purifica aerul din casa dvs. Acest tip de purificator funcționează prin atragerea particulelor din aer, cum ar fi praful, alergenii și fumul, printr-un filtru umed.

Particulele sunt apoi reținute în filtru și ulterior eliminate din aer atunci când apa se evaporă.

Purificatoarele de aer pe bază de apă nu sunt eficiente doar în eliminarea particulelor în suspensie, ci pot fi folosite și pentru umidificarea locuinței sau pentru difuzarea aromelor.

Purificatoarele de aer pe bază de apă conțin, de obicei, un bazin care conține o anumită cantitate de apă și un sistem de filtrare special conceput.

Pe măsură ce aerul contaminat trece prin filtru, acesta colectează praful și alte particule în interiorul apei, unde rămân până când sunt golite în timpul întreținerii.

Acest tip de proces de filtrare este cunoscut sub numele de „adsorbție„, ceea ce înseamnă că materialele sunt atrase în apă în loc să fie filtrate ca în cazul filtrelor de aer tradiționale.

Purificator de aer pe bază de apă vs Purificator de aer cu filtre

Purificatoarele de aer pe baza de apă și purificatoarele de aer cu filtre HEPA sunt ambele tipuri de purificatoare de aer care folosesc metode diferite pentru a curăța aerul.

Purificator de aer pe bază de apă vs Purificator de aer cu filtre

Eficiență

Un purificator de aer cu apă folosește apa ca filtru pentru a reține poluanții și impuritățile, în timp ce un purificator de aer cu filtru HEPA folosește un filtru specializat care captează particule de până la 0,3 microni.

Ambele tipuri de purificatoare de aer pot elimina eficient poluanții și pot îmbunătăți calitatea aerului, dar filtrele HEPA sunt considerate mai eficiente și mai eficace în captarea particulelor mai mici.

Preț

Costul purificatoarelor de aer pe bază de apă și al purificatoarelor de aer cu filtre HEPA poate varia în funcție de modelul și marca specifică. În cele mai multe cazuri, purificatoarele de aer cu filtre HEPA tind să fie mai ieftine decât purificatoarele de aer pe bază de apă.

Filtrele HEPA sunt disponibile pe scară largă în multe modele și mărci de purificatoare de aer, astfel încât este ușor să găsești o opțiune accesibilă care să se potrivească bugetului tău. Multe purificatoare de aer HEPA au un preț cuprins între 250 și 1500 RON, unele modele mai performante costând peste 2500 RON.

Pe de altă parte, purificatoarele de aer pe bază de apă tind să fie mai scumpe decât purificatoarele de aer cu filtre HEPA. Prețul purificatoarelor de aer cu apă poate varia între 700 și 1500 RON sau chiar mai mult pentru modelele de top. Acest lucru se datorează în parte costului materialelor și tehnologiei utilizate în purificatoarele de apă.

Alegerea finala între un purificator de aer pe bază de apă și un purificator de aer cu filtru HEPA va depinde de nevoile dvs. specifice și de buget.

Funcția difuzor de aromă

Când vine vorba de utilizarea unui difuzor pentru a îmbunătăți mirosul unui spațiu de locuit, purificatoarele de aer pe bază de apă și purificatoarele de aer cu filtre HEPA.

Deși ambele pot contribui la îmbunătățirea calității aerului dintr-o locuință și la reducerea mirosurilor, fiecare tip are propriile beneficii și dezavantaje unice care trebuie luate în considerare atunci când se ia decizia de a alege ce tip de purificator să utilizați.

Una dintre principalele diferențe dintre purificatoarele de aer pe bază de apă și purificatoarele de aer cu filtre HEPA este capacitatea lor de a lucra cu difuzoarele de arome.

Difuzoarele de arome au devenit din ce în ce mai folosite în ultimii ani datorită capacității lor de a parfuma ușor o cameră cu uleiuri esențiale sau alte parfumuri. Purificatoarele de aer pe bază de apă pot fi folosite cu ușurință ca un difuzor de arome prin simpla adăugare a unui ulei esențial în rezervorul de apă, permițând eliberarea unei game de arome plăcute în încăpere.

Pe de altă parte, purificatoarele de aer cu filtre nu sunt concepute pentru a fi utilizate ca difuzoare de arome.

Rețineți că, deși purificatoarele de aer pe bază de apă oferă unele avantaje față de purificatoarele de aer HEPA atunci când vine vorba de integrarea cu un difuzor de arome, acest lucru nu înseamnă neapărat că acestea sunt mai bune în general ca purificator de aer.

De fapt, filtrele HEPA sunt cunoscute pentru faptul că sunt mult mai eficiente în captarea particulelor de până la 0,3 microni decât majoritatea filtrelor pe bază de apă.

Ceea ce încercăm să spunem este că în timp ce mulți oameni se bucură de faptul că mirosurile plăcute le umplu casa prin intermediul unui difuzor de arome, dacă cineva se confruntă cu alergii sau astm, atunci utilizarea unui filtru HEPA va fi probabil mai benefică decât utilizarea unui purificator de aer pe bază de apă.

Atât purificatoarele de aer pe bază de apă, cât și purificatoarele de aer HEPA au propriile beneficii unice atunci când vine vorba de îmbunătățirea calității aerului din locuința dumneavoastră – dar atunci când se analizează în mod specific folosirea acestora și ca un difuzor de arome, atunci unitățile pe bază de apă vor oferi în general performanțe superioare datorită capacității lor de a adăuga direct uleiuri esențiale sau parfumuri în sistemul de funcționare fără a interfera cu capacitatea de curățare a acestuia.

Nivel de zgomot

Purificatoarele de aer cu apă și purificatoarele de aer HEPA au un factor important în comun – nivelul de zgomot redus.

Ambele tipuri de dispozitive de purificare a aerului sunt incredibil de silențioase, producând de obicei un nivel de zgomot care nu este mai puternic decât o șoaptă sau o ploaie ușoară.

Aceasta este o veste excelentă pentru persoanele care doresc să se bucure de aer curat fără a fi deranjate de un aparat prea zgomotos.

Lasă un comentariu