Poți elimina mirosurile neplăcute cu un purificator de aer?

Actualizat pe 15 mai, 2023 de Marius N.

Pot purificatoarele de aer să elimine mirosurile?

Da, pot, dar numai dacă au un filtru cu carbon activ.

Aici găsiți cel mai bun purificator de aer pentru mirosuri pentru nevoile dumneavoastră, pe baza unei liste bine analizate.


Ați intrat vreodată în casă și ați simțit vreodată un miros urât? Este foarte inconfortabil, mai ales dacă nu poți identifica de unde vine mirosul.

Oamenii sunt unici prin faptul că putem mirosi mai mult de un trilion de mirosuri.

Asta înseamnă că, indiferent unde mergeți, veți detecta cu siguranță un fel de miros.

Când vine vorba de mirosuri, este important să ne amintim că simțul olfactiv al oamenilor este important pentru supraviețuire. Oamenii iau decizii cu privire la faptul că ceva este sigur sau nu pe baza mirosului.

Dacă locuința dvs. miroase urât, s-ar putea să fie din cauza existenței unor toxine sau bacterii. Există mai multe modalități de a rezolva problema mirosului și a sursei acestuia, cum ar fi utilizarea purificatoarelor de aer.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cauzele mirosurilor neplăcute și cum să le abordați.

Ce sunt mai exact mirosurile ?

Nasul uman poate detecta și distinge mii de mirosuri. Aceste mirosuri provin din substanțele care se află în aer.

De exemplu, atunci când mirosiți trandafiri, lavandă sau gerani, mirosiți compușii lor chimici naturali.

Dacă ar fi să le mirosiți pe fiecare dintre ele legat la ochi, ar putea fi greu să vă dați seama de diferență, deoarece toate trei conțin o proporție mare de acetat de geranil, un compus organic natural care este utilizat în mod obișnuit în producția de parfumuri, săpunuri și lumânări.

Atunci când decojești o banană, simți un produs chimic numit acetat de izoamil. Această substanță chimică dă bananelor și perelor mirosul și gustul lor caracteristic de fructe.

Chimiștii numesc acest tip de substanță chimică un „compus aromatic” Există multe tipuri diferite de compuși aromatici, iar acestea pot fi destul de confuze.

Ce sunt mai exact mirosurile

De unde provin mirosurile neplăcute în casă?

Uneori este ușor de identificat sursa unui miros neplăcut.

De exemplu, o inspecție rapidă poate dezvălui că litiera pisicii dvs. este prea plină sau că cineva a lăsat o pizza pe jumătate mâncată pe podeaua din dormitor.

Alteori, identificarea cauzei principale a unui anumit miros nu este atât de ușoară. Mirosul de mucegai și de putrefacție sunt unele dintre cele mai frecvente.

  • Mirosul de mucegai

Sporii de mucegai pot fi găsiți oriunde, dar se dezvoltă adesea în locuri întunecate și cu un nivel ridicat de umiditate, cum ar fi subsolurile, dulapurile și băile. Aparatele care folosesc apă pot fi, de asemenea, un loc în care se dezvoltă mucegaiul. De exemplu, mașinile de spălat sau canalele de scurgere.

Când mucegaiul crește, el eliberează substanțe chimice care miros a mucegai. Respirația sau atingerea acestui mucegai poate provoca reacții alergice, cum ar fi strănut, curgerea nasului, mâncărimi ale pielii și ale gâtului, ochi apoși și crize de astm la unele persoane. Dacă locuința dvs. miroase a mucegai tot timpul, ar trebui să căutați semne de creștere a mucegaiului.

Purificatoarele de aer ajută la eliminarea sporilor de mucegai din aer, ceea ce poate ajuta la prevenirea creșterii mucegaiului.

  • Substanțe chimice

Vă confruntați cu un miros ciudat în casa dumneavoastră? Acest lucru s-ar putea datora compușilor organici volatili (COV). COV sunt substanțe chimice care se găsesc în mod obișnuit în materialele de construcție, vopsele, adezivi, agenți de curățare, covoare, produse de igienă personală, odorizante de aer și multe altele.

COV-urile prezintă o serie de riscuri pentru sănătate. Expunerea prelungită poate provoca simptome precum iritații ale nasului și gâtului, dificultăți de respirație, amețeli, dureri de cap și probleme ale pielii.

Lăsate nesupravegheate, concentrațiile mari de COV pot provoca leziuni ale plămânilor, ficatului, rinichilor și sistemului nervos central. În unele cazuri, expunerea la COV-uri poate duce chiar la cancer.

  • Mirosul de putred

Alimentele care putrezesc pot elibera doi compuși urât mirositori. Unul este sulful, iar celălalt este azotul.

Dacă simțiți mirosul oricăruia dintre aceștia, înseamnă că alimentele putrezesc.

Mirosul va proveni de oriunde unde ar putea fi particule de mâncare, cum ar fi chiuveta din bucătărie, mașina de spălat vase și frigiderul.

Nu numai că mirosul vă face casa neplăcută, dar consumul de alimente care au fost în contact cu bacteriile provenite din alimente în putrefacție vă poate îmbolnăvi. Așa că este important să găsești sursa mirosului și să scapi de el.

De unde provin mirosurile neplăcute în casă

5 mirosuri neplăcute care pot fi eliminate cu un purificator de aer

Mulți oameni folosesc lumânări parfumate, uleiuri încălzite și alte produse parfumate pentru a acoperi mirosurile neplăcute din casele lor.

Aceste mirosuri pot face ca o casă să pară murdară sau necurată, chiar dacă nu este chiar așa.

În timp ce odorizantele și lumânările parfumate pot acoperi rapid mirosurile nedorite, ele nu pot rezolva cauza principală a mirosului neplăcut și nici nu pot face ca aerul să fie mai curat și mai sigur de respirat.

Dacă doriți să curățați și să împrospătați aerul de mirosurile rele, ar trebui să cumpărați un purificator de aer de calitate.

Un purificator de aer este mai scump decât lumânările sau uleiurile parfumate, dar va dura mai mult și va curăța efectiv aerul. Aceste beneficii fac ca un purificator de aer să merite investiția.

Iată cinci tipuri de mirosuri de care puteți scăpa cu ajutorul unui purificator de aer:

  • fumul

Nimănui nu-i place mirosul de fum în casa lor, fie că provine de la țigări sau de la alte surse. Spre deosebire de alte mirosuri, mirosul de fum poate fi incredibil de greu de eliminat, mai ales dacă are șansa de a pătrunde în mobilierul, draperiile și covorul tău.

Dacă doriți să reduceți drastic sau chiar să eliminați o dată pentru totdeauna mirosul de fum din casa dvs., adăugarea unui purificator de aer în cameră este un prim pas fantastic. Purificatoarele de aer funcționează prin eliminarea particulelor nocive din aerul din camera dvs. astfel încât să puteți respira mai ușor.

  • mirosul de animale

Animalele de companie pot mirosi câteodată urât, indiferent cât de des le speli.

Dacă vreți să primiți prieteni în vizită fără să vă fie rușine de felul în care vă miroase casa sau dacă vreți să nu mai strănutați tot timpul, atunci s-ar putea să aveți nevoie de un purificator de aer.

Cele mai eficiente purificatoare de aer au filtre care pot îndepărta nu numai părul de animale de companie, ci și mirosurile.

  • mirosul de mâncare

Mulți profesioniști din domeniul sănătății vă recomandă să mâncați pește cel puțin o dată pe săptămână. Cu toate acestea, gătitul peștelui poate produce un miros puternic care poate dura zile întregi. Dacă nu doriți să gătiți pește din cauza acestui miros, atunci luați în considerare folosirea unui purificator de aer pentru a scăpa de miros.

  • mirosul de gunoi

Ați uitat vreodată să scoateți gunoiul după ce ați aruncat în sacul de gunoi mâncare? Dacă ați avut vreodată ghinionul de a experimenta mirosul unui coș de gunoi vechi de o zi plin de carne în putrefacție sau legume vechi, atunci știți cât de dificil poate fi să scăpați de miros, chiar și după ce ați scos sacul de gunoi și ați spălat coșul de gunoi.

În loc să încercați să acoperiți mirosul cu un spray de împrospătare a aerului, folosiți un purificator de aer pentru a reține particulele urât mirositoare care au scăpat din coșul de gunoi. Particulele prinse în filtru vor îmbunătăți drastic mirosul casei dumneavoastră.

  • mirosul de scutece

Indiferent cum scăpați de scutecele murdare, indiferent dacă aveți un sistem special de eliminare a scutecelor sau dacă le aruncați în mod tradițional, nimic nu vă face casa să miroasă mai rău decât un scutec murdar de o zi. Dacă investești într-un purificator de aer de calitate, vei fi surprinsă de cât de mult se îmbunătățește mirosul din camera din casa ta.

Cum elimină purificatorul de aer mirosurile neplăcute ?

Purificatoarele de aer funcționează prin aspirarea aerului și trimiterea acestuia printr-un filtru de carbon. Filtrul de carbon absoarbe mirosurile iar apoi aerul purificat este eliberat înapoi în spațiul de locuit.

Cum elimină purificatorul de aer mirosurile neplăcute

 

Un comentariu la „Poți elimina mirosurile neplăcute cu un purificator de aer?”

Lasă un comentariu