Ce microorganisme se găsesc in aer

Actualizat pe 13 februarie, 2022 de Marius N.

Unul dintre lucrurile pe care filmele de groază le folosesc pentru a speria oamenii este frica de necunoscut. Ei știu că ți-e frică de ceea ce ar putea să se ascundă în întuneric, așa că se folosesc de acest lucru pentru a te speria.

După cum se pare, nu doar întunericul poate fi periculos. Este posibil să existe mii sau milioane de ființe vii minuscule care plutesc în aerul vostru chiar acum.

Aceste ființe se numesc microorganisme pentru că sunt microscopice, sau prea mici pentru a fi văzute cu ochii tăi.

Chiar dacă sunt mici, aceste microorganisme comune care se găsesc în aer pot fi periculoase pentru sănătatea familiei dumneavoastră.

Cele mai frecvente microorganisme care se găsesc în aer

Există multe tipuri de organisme minuscule în aer, dar este imposibil să le numim pe toate.

Cele mai frecvente microorganisme care se găsesc în aer sunt bacteriile, virușii și fungii

Bacteriile

Bacteriile sunt organisme unicelulare care se prezintă sub mai multe forme. Unele dintre ele pot fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră.

În unele cazuri, aceste organisme pot pluti în aer timp de săptămâni întregi. Nu numai că le veți inhala, dar vor ajunge în mâncarea dumneavoastră, pe piele și oriunde vă puteți imagina.

bacterii

În timp ce unele bacterii sunt inofensive, altele pot duce la infecții grave, așa că este esențial să le limitați numărul cât mai mult posibil.

Niciun sistem de filtrare a aerului nu poate elimina 100% din toate bacteriile și virușii. Cu toate acestea, combinația de filtrare electrostatică activă și mecanică oferita de purificatoarele de aer de top, asigură niveluri excepționale de protecție. Tehnologia captează și elimină 99,97% din particulele din aer mai mari de 0,1 microni.

Care sunt dimensiunile virușilor și bacteriilor care amenință sănătatea umană?

Conform bazei de date a Departamentului de inginerie aerobiologică al Universității de Stat din Pennsylvania, virușii și bacteriile patogene au dimensiuni cuprinse între 0,018 microni și 1,325 microni.

 

Virușii

Există un virus la care toată lumea se gândește în acest moment: COVID-19. Oricât de mare ar fi amenințarea pe care o reprezintă acest virus, nu este singurul care trebuie să ne îngrijoreze.

Există peste 200 de tipuri de virusuri care se știe că infectează oamenii. Diferite tipuri pot trăi în aer și pe suprafețe pentru diferite perioade de timp. Unele virusuri pot provoca boli respiratorii, cum ar fi răceala sau gripa, atunci când le inhalezi din aer.

Virușii

Fungii

Oamenii știu cum pot scăpa de mucegai si pericolele reprezentate de acesta , dar există multe alte tipuri de ciuperci care pot fi dăunătoare în aerul dumneavoastră. De fapt, există 144.000 de specii cunoscute de ciuperci, deși nu toate reprezintă un pericol pentru sănătate.

În timp ce ciupercile se dezvoltă pe suprafețe, sporii de reproducere se vor desprinde și ei și vor călători prin aer. Acești spori se pot depune pe suprafețe și pot dezvolta noi colonii de ciuperci.

Fungii

Auzim adesea despre diferite tipuri de infecții. Unele sunt cauzate de ciuperci, altele de viruși și altele de bacterii. Dar știm exact ce sunt aceste lucruri? Care este diferența dintre ciuperci și viruși sau ciuperci și bacterii? Și ce au acestea în comun?

În trecut, cele mai multe infecții grave erau cauzate de viruși sau de bacterii. Dar, pe măsură ce au fost dezvoltate diferite strategii pentru a combate aceste tipuri de infecții, ciupercile au devenit agenți patogeni periculoși. Așa că acum există și alte lucruri care pot provoca infecții, cum ar fi prionii sau paraziții.

Clasificarea morfologică permite împărțirea lor în trei tipuri principale:

Filamentoase (mucegaiuri) – formate din filamente numite hife, care se întrepătrund și formează micelii;

Levuriforme (drojdii) – unicelulare, rotunde sau alungite, care se înmulțesc în principal prin înmugurire;

Dimorfe (mucegaiuri și drojdii) – care se pot prezenta sub două forme, în funcție de condițiile de mediu: forma de drojdie se găsește în țesuturile organismelor parazite sau la 37˚C in vitro, iar forma filamentoasă, apare atunci când este cultivată la temperatura camerei sau la 30˚C

Cum ne putem apăra de aceste microorganisme ?

Dacă sunteți îngrijorat de calitatea aerului din casa dvs., nu sunteți singur.

Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți calitatea aerului, cum ar fi utilizarea unui purificator de aer de înaltă calitate.

Aceste purificatoare scapă de lucrurile pe care nu le puteți vedea, cum ar fi microorganismele, ceea ce vă menține pe dvs. și familia dvs. mai sănătoși.

Pentru a începe să îmbunătățiți calitatea aerului din casa dvs., cumpărați astăzi selecția noastră de purificatoare de aer.

Consultați mai multe dintre blogurile noastre pentru mai multe sfaturi despre cum să păstrați aerul din casa dvs. în siguranță.

Lasă un comentariu