Cum să elimini mirosul de țigară

Actualizat pe 15 mai, 2023 de Marius N.

Știm cu toții cât de rău este fumatul pentru sănătatea noastră. Fumatul activ cât și cel pasiv, nu numai că poluează aerul din jurul nostru, dar provoacă și boli grave.

Dacă locuiți cu un fumător, poate ați observat că mirosul de țigară persistă în casa dvs. mult timp după ce acesta și-a stins ultima țigară.

Deși nu puteți controla ceea ce face colegul tău de cameră, puteți controla mediul din propria ta casă.

Pentru a veni în ajutorul dvs. am întocmit un top cu purificatoare de aer care va ajuta să reduceți mirosul de țigară în mod eficient.

Purificatoare de aer care funcționează pentru a elimina mirosul de fum de țigară

Dacă vă întrebați care sunt cele mai bune purificatoare de aer pentru fumul de țigară, ar trebui să știți ce tip va funcționa cel mai bine pentru a vă curăța mediul de miros și de gazele periculoase.

Purificatoare de aer cu filtru HEPA

Punctul dumneavoastră de plecare este un purificator de aer cu filtru HEPA pentru a elimina mirosul de fum. HEPA înseamnă filtrarea aerului cu particule de înaltă eficiență și se referă la capacitatea unui filtru de a reține poluanții din aer, cum ar fi particulele de materie solidă și gazele care alcătuiesc fumul.

Un filtru HEPA are o capacitate extraordinară de a reține chiar și cele mai mici particule în suspensie în aer și de a le împiedica să plutească înapoi în mediul dumneavoastră.

Acestea sunt capabile să rețină 99,97% din particulele cu o dimensiune de doar 0,3 microni – ceea ce este semnificativ mai mic decât o particulă de fum de tutun, care este de aproximativ 0,5 microni. Și pentru că pot capta atât particulele mari, cât și cele mici din aer, sunt foarte eficiente în reducerea mirosurilor.

Filtrele HEPA sunt atât de bune încât sunt folosite în spitale pentru a elimina bacteriile și virușii din aer. Așadar, dacă doriți un purificator de aer pentru fumul de țigară sau unul pentru gaze nocive, asigurați-vă că are un filtru HEPA.

Purificatoare de aer cu filtru HEPA

Un filtru cu carbon activ este binevenit

În plus față de un filtru HEPA, este posibil să doriți un filtru cu carbon activ. Când vine vorba de reducerea mirosurilor, filtrele cu carbon activ sunt de neegalat – pot adsorbi mii de substanțe chimice diferite.

Și pentru că sunt special concepute pentru a viza poluanții gazoși, acestea sunt excelente ca purificatoare de aer pentru mirosurile de fum.

În interiorul acestor filtre incredibil de eficiente sunt ascunși cu grijă milioane de pori minusculi care au o suprafață enormă. Acest lucru le ajută să absoarbă rapid poluanții, înainte ca aceștia să aibă șansa de a pluti înapoi în spațiul aerian.

Filtrele din purificatoarele de aer conțin carbon activ special. Acest lucru vă oferă o protecție superioară nu doar împotriva fumului de tutun, ci și a altor VOCS (compuși organici volatili), formaldehidă, vapori chimici și alte gaze nocive care se găsesc adesea în aer.

Un filtru cu carbon activ este binevenit

Concluzie

Dacă doriți cel mai bun purificator de aer pentru fumul de țigară, căutați unul cu un filtru HEPA – acesta va face o treabă excelentă în eliminarea particulelor din aer. Și dacă doriți cea mai bună eliminare posibilă a mirosurilor, căutați un purificator de aer cu un filtru cu carbon activ.

Cum să elimini mirosul de țigară din mașină

Dacă sunteți fumător, sunt șanse să știți că sunteți conștient de faptul că mirosul persistent de fum de țigară poate fi destul de greu de eliminat.

Indiferent de câte ori îți aerisești mașina sau cât de atent încerci să nu fumezi în interiorul ei, acel miros pare să persiste întotdeauna.

Cum să elimini mirosul de țigară din mașină

Dacă doriți să scăpați definitiv de mirosul de fum de țigară din mașina dumneavoastră, există câteva lucruri pe care le puteți face.

3 moduri de a scăpa de mirosul de fum în mașină

1. Spray

Una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de mirosul de fum din mașină este să folosești un spray comercial conceput special pentru mașini. Le puteți găsi la majoritatea magazinelor auto sau online. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile de pe flacon.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o altă modalitate excelentă de a scăpa de mirosul de fum din mașină. Tot ce trebuie să faci este să îl presari pe podeaua mașinii tale și să îl lași să stea peste noapte. Dimineața, aspirați și mirosul de fum ar trebui să dispară!

3. Aspirați și ștergeți suprafețele

Acest lucru va îndepărta orice particule de cenușă sau de fum care ar putea fi prezente. Asigurați-vă că faceți acest lucru temeinic, inclusiv sub scaune și între toate crăpăturile.

Dacă aveți suprafețe din piele și tapițerii, folosiți un detergent special, neabraziv, pentru a nu le deteriora. Încercați detergentul pe o mică parte din piele pentru a vă asigura că este sigur înainte de a curăța întregul vehicul și lăsați suprafețele să se usuce la aer, repetând dacă este necesar.

Curățarea bordului, a geamurilor și a altor suprafețe va ajuta la îndepărtarea peliculei de fum.

Cât timp durează până când mirosul de țigară dispare definitiv din mașină?

Fumul de țigară conține peste 7.000 de substanțe chimice, dintre care multe sunt toxice.

Atunci când fumați în mașină, aceste substanțe chimice rămân captive în tapițerie, covoare și în sistemul de ventilație. Nu numai că acest lucru este rău pentru sănătatea ta, dar poate face ca mașina ta să miroasă ca o scrumieră.

În timp ce aerisirea mașinii și folosirea odorizantelor pot ajuta la mascarea mirosului, singura modalitate de a scăpa complet de el este curățarea în profunzime a întregului vehicul. Acest proces poate necesita mult timp și poate fi costisitor, dar este singura modalitate de a vă asigura că toate urmele de fum de țigară au dispărut. Poate dura până la 48 de ore până când mirosul de fum este eliminat complet.

Concluzie

Nimănui nu-i place să conducă o mașină urât mirositoare, așa că sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să scăpați definitiv de mirosul de fum.

Lasă un comentariu