Purificator de aer AlecoAir P14 MINIO – Performanțe, Consum, Preț

Când vine vorba de sănătatea mea și a familiei mele, nu fac compromisuri. Am înțeles de mult timp că aerul pe care îl respirăm joacă un rol crucial în menținerea sănătății și controlarea alergiilor. De aceea, am decis să investesc într-un purificator de aer bun care să ne ajute să menținem un mediu sănătos în casa noastră, eliminând alergenii, mirosurile neplăcute și combatând virușii și bacteriile.  După o cercetare amănunțită, am ales purificatorul de aer AlecoAir P14 MINIO.

AlecoAir P14 MINIO – Preț și disponibilitate

Am achiziționat AlecoAir P14 MINIO la un preț de 299 RON de pe emag.ro, dar l-am văzut și pe Alecoair.ro la prețul de 329 RON. Am fost mulțumit de prețul accesibil, mai ales având în vedere funcționalitățile și performanța acestui purificator de aer. Livrarea a fost rapidă și fără probleme, ceea ce a adăugat la experiența pozitivă a achiziției.

Design

P14 MINIO este un purificator de aer compact, cu un design modern care se potrivește perfect în orice decor. Este suficient de mic pentru a fi plasat în orice colț al camerei, dar suficient de puternic pentru a purifica aerul din întreaga cameră. Panoul de control este intuitiv și ușor de utilizat, chiar și pentru cei care nu sunt familiarizați cu astfel de dispozitive. Filtrul dens 3-în-1 este ușor de înlocuit, ceea ce face întreținerea unui joc de copii.

Purificator de aer AlecoAir P14 MINIO design

Caracteristici

Purificatorul AlecoAir P14 MINIO este destinat suprafețelor de până la 15 mp, ceea ce îl face ideal pentru camera copilului sau pentru birou. Este dotat cu 4 trepte de ventilare care asigură un debit de aer consistent de până la 119 mc/h. Are o serie de dotări suplimentare care îl fac perfect pentru camera copilului: lampă de veghe, modul Sleep, stingerea indicatorilor luminosi și un nivel de zgomot redus pe treptele scăzute de ventilare.

Purificator de aer AlecoAir P14 MINIO caracteristici

Performanța de curățare a aerului

P14 MINIO este dotat cu 3 etape de purificare: pre-filtrul, filtrul HEPA H13 și filtrul de Carbon Activ. Acestea lucrează împreună pentru a reține particulele mari de praf, scame, păr de animale, microparticule de praf, acarieni, polen, spori de mucegai, bacterii și virusuri, precum și pentru a neutraliza mirosurile neplăcute. Am observat o îmbunătățire semnificativă a calității aerului din casa noastră de când folosim acest purificator

Zgomot

În ceea ce privește nivelul de zgomot, P14 MINIO este surprinzător de silențios. Chiar și la treapta cea mai ridicată, zgomotul este atât de redus încât nu se aude din alte camere. Pe modul de noapte, este practic inaudibil, ceea ce îl face ideal pentru dormitor sau pentru orice altă cameră în care doriți să mențineți liniștea. Personal, am fost foarte impresionat de cât de silențios este acest purificator de aer, în special având în vedere puterea sa de purificare a aerului.

Ușurința de utilizare

P14 MINIO este extrem de ușor de utilizat. Panoul de control touchscreen este intuitiv și ușor de navigat, iar funcțiile speciale ale purificatorului, cum ar fi timerul, lampa de veghe și modul de noapte, sunt ușor de înțeles și de setat. Purificatorul are o funcție de memorie care reține vitezele ventilatorului după închiderea purificatorului, ceea ce este foarte convenabil. În general, am fost foarte mulțumit de cât de ușor a fost să folosesc acest purificator de aer.

Costul de funcționare

Purificatorul de aer AlecoAir P14 MINIO este un dispozitiv eficient din punct de vedere energetic, cu un consum de doar 24 de wați pe oră. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă îl lăsați să funcționeze continuu, consumul de energie este minim.

Să facem un calcul pentru a înțelege mai bine. Dacă purificatorul funcționează 24 de ore pe zi, consumul zilnic va fi de 24 wați x 24 ore = 576 wați-ora sau 0,576 kilowați-ora (kWh). Având în vedere că prețul unui kWh este de 0,80 RON, costul zilnic de funcționare al purificatorului va fi de 0,576 kWh x 0,80 RON/kWh = 0,46 RON.

Dacă extrapolăm acest calcul la o lună (presupunând 30 de zile), costul lunar de funcționare va fi de 0,46 RON/zi x 30 zile = 13,8 RON. În ceea ce privește costul anual, acesta va fi de 13,8 RON/lună x 12 luni = 165,6 RON.

Așadar, putem concluziona că AlecoAir P14 MINIO este un purificator de aer economic, cu un cost de funcționare anual de doar 165,6 RON, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care sunt preocupați de economisirea energiei și reducerea costurilor.

consum

Ce este bun la AlecoAir P14 MINIO

Există multe lucruri bune de spus despre P14 MINIO. În primul rând, performanța sa de purificare a aerului este impresionantă. Am observat o îmbunătățire semnificativă a calității aerului din casa noastră de când îl folosim. În al doilea rând, este extrem de ușor de utilizat și de întreținut. În al treilea rând, nivelul său de zgomot este surprinzător de redus, ceea ce îl face ideal pentru utilizare în dormitor sau în orice altă cameră în care doriți să mențineți liniștea.

Ce nu este atât de bun la AlecoAir P14 MINIO

Sincer, nu am găsit nimic negativ de spus despre P14 MINIO. Poate că singurul lucru pe care l-aș menționa este că este destinat suprafețelor de până la 15 mp, deci dacă aveți o cameră mai mare, s-ar putea să aveți nevoie de mai mult de unul. Dar, în general, suntfoarte mulțumit de acest purificator de aer și nu am nicio plângere.

Opinii personale

În concluzie, pot spune că AlecoAir P14 MINIO este un produs excelent pentru orice dormitor sau birou de sub 15mp. În blocul nostru, am avut o problemă gravă cu praful, dar de când am început să folosesc acest purificator de aer, problema a dispărut aproape complet. Nivelul de zgomot este foarte redus, chiar și la treapta cea mai ridicată, ceea ce îl face ideal pentru dormitor.

Filtrul HEPA H13 și filtrul de Carbon Activ fac o treabă excelentă în filtrarea aerului și eliminarea poluanților. Am observat o îmbunătățire semnificativă a calității aerului din casa noastră de când îl folosim. Singura problemă pe care o văd este că producătorul ar trebui să asigure filtre de schimb pentru o perioadă mai lungă de timp.

În final, aș dori să menționez că am achiziționat acest produs după o căutare extensivă, deoarece am probleme cu alergia la acarieni. De când îl folosesc, am reușit să reduc episoadele alergice de la unul la două zile la unul la săptămână sau chiar mai rar. Îl recomand cu încredere persoanelor cu alergii la acarieni și nu numai. În concluzie, AlecoAir P14 MINIO este un purificator de aer excelent, cu un preț accesibil, performanță impresionantă și ușurință de utilizare.

Lasă un comentariu