Ce face un purificator de aer și cum te ajută

Actualizat pe 15 mai, 2023 de Marius N.

Oamenii aud adesea termenul de purificator de aer, dar nu știu ce face un purificator de aer, cum funcționează sau ce scop are.

Purificatoare de aer profesionale utilizează tehnologii avansate pentru a curăța aerul de poluanți și alergeni precum fumul, acarienii, părul de animale de companie, compușii organici volatili (COV), sporii de mucegai și multe altele.

un purificator de aer curata aerul de fum

Acest lucru nu numai că poate ajuta la prevenirea bolilor respiratorii – dar poate avea și un impact pozitiv asupra sănătății dvs. generale!

În acest articol vom explora în profunzime despre ce face un purificator de aer, de ce aveți nevoie de unul și diferitele tipuri disponibile pe piața actuală.

Haideți să începem să descoperim tot ce este de știut despre purificatoarele de aer!

Purificatoarele de aer chiar funcționează?

Unul dintre cele mai populare produse utilizate pentru a menține curat aerul din interior este un purificator de aer.

Când vorbim despre eficiența acestora, există două tabere ale dezbaterii.

Pe de o parte, unii susțin că acestea nu elimină iritanții și nu pot reține decât o anumită cantitate de particule înainte de a deveni mai puțin utile.

Pe de altă parte, mulți experți sunt de acord că purificatoarele de aer pot ajuta la reducerea semnificativă a nivelurilor de poluare a aerului din interior, atât în ceea ce privește concentrația, cât și cantitatea totală de particule poluante.

Folosirea unui purificator de aer nu numai că poate scăpa de poluanții din aer, dar poate contribui și la prelungirea duratei de viață și a eficienței a celorlalte aparate electrocasnice din locuința dvs prin prevenirea acumulării de praf pe componentele de ventilație.

Per total, deși purificatoarele de aer nu pot elimina toate particulele din locuința dvs., acestea ar trebui să fie capabile să asigure o reducere substanțială a concentrațiilor pentru bunăstarea dvs. și a familiei dvs.

Purificatoarele de aer chiar funcționează

Când trebuie să folosiți un purificator de aer?

Purificatoarele de aer acționează pentru a elimina din aer potențialii alergeni aeropurtați, praful și alți poluanți.

Din acest motiv, acestea sunt ideale pentru utilizarea în spațiile de locuit închise, cum ar fi dormitoarele și birourile de acasă.

Înainte de a porni un purificator de aer, toate ușile și ferestrele trebuie să fie închise corespunzător, astfel încât purificatorul de aer să își facă efectul și să filtreze orice particule dăunătoare din aer.

O combinație între menținerea ferestrelor deschise în timpul zilei pentru ventilație și utilizarea unui purificator de aer pe timp de noapte asigură un confort maxim în camerele dumneavoastră.

Purificatoarele de aer sunt utile și pentru cei care suferă de astm sau alergii. Acestea pot ajuta la eliminarea poluanților nedoriți din mediul înconjurător, ceea ce poate ameliora simptomele asociate cu aceste afecțiuni.

Beneficiile purificatorului de aer

Purificatoarele de aer oferă o gamă largă de beneficii, de la ameliorarea simptomelor de astm, la eliminarea substanțelor chimice din mediile interioare, neutralizarea mirosurilor neplăcute și reducerea șanselor de apariție a bolilor transmise prin aer.

Mai mult chiar, purificatoarele de aer vă pot îmbunătăți considerabil calitatea somnului prin eliminarea prafului și a părului de animale de companie din aer, precum și a altor substanțe nocive, cum ar fi radonul, particulele periculoase de azbest și multe altele.

Toți acești factori împreună contribuie în mare măsură la îmbunătățirea standardelor de viață, cu posibilitatea de a prelungi chiar și speranța de viață!

Beneficiile purificatorului de aer

Care este cel mai potrivit purificator de aer pentru familie?

Dimensionarea purificatorului de aer potrivit pentru familia dvs. este esențială pentru a optimiza calitatea aerului interior.

Cunoașterea metrilor pătrați ai încăperii dvs., precum și orice nevoi de adaptare a stilului de viață, cum ar fi straturi suplimentare de carbon sau un filtru HEPA, vă va ajuta să determinați ce dispozitiv poate îmbunătăți rapid calitatea aerului și îl poate menține curat.

În calitate de specialiști în filtrare, suntem încântați să vă ghidăm în alegerea dimensiunii perfecte a purificatorului de aer pentru nevoile familiei dumneavoastră, precum și să vă oferim tehnologie de filtrare de top pentru a asigura un aer curat de durată.

Cât durează filtrarea aerului?

Purificatorul de aer este un instrument important pentru a menține aerul curat și lipsit de dăunători, substanțe chimice și poluanți.

Dar cât de repede funcționează acestea în realitate?

Depinde cu adevărat de anumiți factori, cum ar fi setările purificatorului de aer, calitatea actuală a aerului în locul în care locuiți și dimensiunea camerei dumneavoastră.

Dacă aveți o cameră mică, în general poate dura în jur de 30 de minute pentru ca un purificator de aer bun să o curețe.

Pentru încăperile mai mari, poate dura până la 2 sau 3 ore înainte de a observa îmbunătățiri.

Alegeți un filtru de dimensiuni adecvate pentru spațiul dvs. pentru a vă asigura că aparatul își poate face treaba în mod eficient.

Un purificator poate să filtreze aerul din toată casa?

Purificatoarele de aer sunt concepute pentru a curăța poluanții din aer, iar un singur dispozitiv poate face o treabă bună pentru o gospodărie de 1-2 persoane.

Cu toate acestea, gospodăriile mai mari, care includ mai multe persoane, vor avea nevoie de purificatoare de aer suplimentare pentru a asigura niveluri de purificare satisfăcătoare.

În funcție de mărimea și configurația casei, este posibil să aveți nevoie de unul pe cameră sau cel puțin unul în zone precum sufrageria și bucătăria, unde membrii familiei se adună pentru perioade lungi de timp.

Luați în considerare posibilitatea de a vă consulta cu un expert pentru a vă da seama ce purificator de aer este potrivit pentru locuința dvs., pe baza unor factori precum suprafața și numărul de persoane care locuiesc în casă.

Concluzia

Cercetările au arătat că utilizarea unui purificator de aer poate fi eficientă în reducerea particulelor nocive din spațiile interioare.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți calitatea aerului din interior, este important să folosiți un purificator de aer alături de alte tehnici de filtrare și curățare.

Făcând acest lucru vă va ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile.

Lasă un comentariu