Purificator de aer auto – Top 3 cele mai bune

Actualizat pe 4 septembrie, 2023 de Marius N.

Oamenii petrec mult timp în mașinile lor, aproximativ 100 de ore/an însă în orașele aglomerate precum București aceștia ajung să petreacă până la 218 ore/an , fie că merg la serviciu, școală sau la cumpărături. De aceea, calitatea aerului din interiorul autovehiculului este foarte importantă pentru sănătatea și confortul pasagerilor. Din fericire, există o soluție convenabilă pentru purificarea aerului în mașină – purificator de aer auto.

Cel mai bun purificator de aer auto poate elimina particulele de praf, polenul și alergeni, mirosurile neplăcute și chiar unele virusuri și bacterii din aerul din mașină, creând un mediu mai sigur și mai sănătos pentru călătorii.

Cel mai bun purificator de aer auto – Top 3

1. Purificator de aer auto AlecoAir P05 ATOM

Purificatorul de aer auto Alecoair P05 ATOM

Acest purificator aer auto Alecoair P05 ATOM este echipat cu un filtru tip HEPA H13, care este capabil să îndepărteze particulele de praf, polen, bacterii și alte impurități din aer, având inclus și un un strat antibacterian.

Purificatorul de aer auto Alecoair P05 ATOM filtru hepa

Suprafața maximă recomandată pentru utilizare este de 5 metri pătrați, iar debitul de aer este de 28 metri cubi pe oră. Nu dispune de lampa UV-C sau de funcția de ionizare.

Consumul de energie este de 5 wați, iar nivelul de zgomot este de 35 decibeli. Este prevăzut cu un ecran digital și are trei nivele de filtrare, inclusiv un pre-filtru lavabil, un filtru HEPA și un filtru cu carbon activ.

Alte funcții includ un indicator de filtru murdar, modul Auto, timer și trei viteze de ventilație.

Un alt aspect important este ca acest purificator de aer auto poate filtra și particule PM2.5.

Purificatorul de aer Alecoair P05 ATOM are o serie de funcții și caracteristici care îi permit să furnizeze informații detaliate despre calitatea aerului din jurul său și să acționeze în consecință.

Printre aceste funcții se numără un indicator care afișează în timp real cât de calitativ este aerul din mașină. Așadar, culoarea albastră indică o calitate bună a aerului, culoarea galbenă înseamnă că aerul este ușor poluat, iar culoarea roșie va avertizează că aerul este puternic poluat.

Purificatorul de aer auto Alecoair P05 ATOM conectare

Alecoair P05 ATOM este ușor de folosit! Aceasta este o caracteristică interesantă a P05 ATOM, care îl face foarte ușor de utilizat și adaptat la diferite situații. Prin fixarea sa în compartimentul pentru pahar de mașină sau pe orice suprafață plană, purificatorul poate fi folosit în mașină, în birou, în camera de hotel sau chiar acasă. Acest lucru îl face foarte versatil și convenabil pentru utilizatorii care doresc să aibă un aer curat și proaspăt oriunde se află. Schimbarea filtrului HEPA este un proces rapid și simplu, ceea ce face întreținerea purificatorului de aer și înlocuirea filtrului un proces rapid și ușor de efectuat.


2. Purificator aer pentru mașină Xiaomi 70Mai Midrive AC01

Purificator aer pentru mașină Xiaomi 70Mai Midrive AC01

Xiaomi 70Mai Midrive AC02 este un purificator aer auto care îmbunătățește calitatea aerului în mașina dumneavoastră. Are o capacitate de purificare de 30 m2/oră și este prevăzut cu un senzor de praf de înaltă calitate, care verifică puritatea aerului și schimbă modul de funcționare al purificatorului. Acesta dispune de o turbina de ventilare cu centrifugă care este foarte rezistentă la viteze și presiuni mari și, în același timp, este silențioasă.

Purificatorul de aer auto Xiaomi 70Mai Midrive AC02 are un filtru foarte eficient, care absoarbe praful, mirosul de fum, polenul și orice alte particule invizibile. Designul filtrului crește aria pe care o poate acoperi și poate fi schimbat cu ușurință.

Purificator aer pentru mașină Xiaomi 70Mai Midrive AC01 filtru

Pentru a fi utilizat, purificatorul de aer auto Xiaomi 70Mai Midrive AC02 poate fi conectat la un port USB, permițându-vă să îl utilizați în mașină, acasă sau la birou. Acesta are 4 moduri de operare, inclusiv modul automat, care ajustează viteza în funcție de calitatea aerului.

Purificator aer pentru mașină Xiaomi 70Mai Midrive AC01 filtrare aer

Xiaomi 70Mai Midrive AC02 este un purificator aer auto care se oprește automat atunci când se deschide capacul de schimbare a filtrului, pentru a preveni accidentele și este prevăzut cu un senzor de praf care indică calitatea aerului printr-un LED colorat.


3. Purificator Aer (cameră/auto) Techstar TP45

Purificator Aer Techstar® TP45

Purificatorul de aer Techstar® TP45 este un dispozitiv eficient de filtrare multi-level, care elimină particulele, mirosurile și gazele neplăcute din aerul din cameră sau din autoturism.

Acesta are trei nivele de filtrare, inclusiv un pre-filtru pentru particulele mari, un filtru HEPA pentru particulele fine și un filtru de carbon pentru mirosuri neplăcute. Aceste filtre funcționează împreună pentru a elimina până la 99% din particulele din aer mai mari de 0.03 microni.

Purificator Aer Techstar® TP45 filtre

Techstar TP45 poate fi folosit ca purificator de aer pentru cameră sau purificator auto și este recomandat pentru persoanele care suferă de alergii și poate fi utilizat în timpul nopții, deoarece este echipat cu o lumină ambientală.

Filtrul HEPA este rezistent la fluxul de aer și nu produce zgomot atunci când funcționează. Purificatorul de aer Techstar® TP45 poate fi alimentat prin USB sau priză auto și este ideal pentru spații mai mici de 8m.

Purificator Aer Techstar® TP45 lateral

Are o greutate de 0.2kg și emite un nivel de zgomot mai mic sau egal cu 40Db.

Acest dispozitiv de filtrare a aerului oferă o modalitate eficientă și convenabilă de a îmbunătăți calitatea aerului din casă sau mașină.


Caracteristici de luat în seamă când cumpărați un purificator de aer auto

Tehnologia de filtrare a aerului: La fel ca și purificatoarele de aer de cameră, Purificatoarele de aer auto utilizează diverse tehnologii de filtrare pentru a elimina impuritățile, cum ar fi particulele, alergenii și mirosurile, din aerul din mașină. Unele tipuri obișnuite de filtre de aer utilizate în purificatoarele de aer auto includ filtre HEPA, filtre cu carbon activ și ionizatoare.

Dimensiune redusă: Purificatoarele de aer auto sunt concepute pentru a fi mici și portabile, astfel încât să încapă cu ușurință în mașina dvs. fără a ocupa prea mult spațiu.

Sursă de alimentare: Purificatoarele de aer auto pot fi alimentate de la bricheta mașinii sau de la portul USB, ceea ce le face ușor de utilizat în timp ce sunteți în mișcare.

Ușor de utilizat: Purificatoarele de aer auto au, de obicei, un design simplu și comenzi ușor de utilizat, ceea ce le face ușor de folosit și convenabil de utilizat.

Funcționare silențioasă: Purificatoarele de aer auto sunt proiectate să funcționeze silențios, astfel încât să nu afecteze condusul.

Oprire automată: Unele purificatoare de aer auto au o funcție de oprire automată care oprește purificatorul atunci când mașina este oprită, ceea ce ajută la conservarea energiei și la prelungirea duratei de viață a purificatorului.

Indicator de calitate a aerului: Unele purificatoare de aer auto au un indicator de calitate a aerului care oferă informații în timp real despre calitatea aerului din mașină, ajutându-vă să monitorizați eficiența purificatorului.

Tipuri de purificatoare auto

Există mai multe tipuri de purificatoare de aer auto disponibile pe piață. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite:

  1. Purificatoare de aer HEPA: Aceste purificatoare utilizează un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență (HEPA) pentru a capta particulele în suspensie, cum ar fi praful, polenul și fumul. Filtrele HEPA pot reține particule de până la 0,3 microni, ceea ce le face o opțiune eficientă pentru sistemul respirator și pentru cei cu alergii.
  2. Purificatoare de aer cu ionizator: Ionizatoarele funcționează prin emiterea de ioni negativi în aer, care se leagă și neutralizează particulele din aer. Acest proces poate ajuta la eliminarea prafului, polenului, fumului și chiar a bacteriilor din aer.
  3. Purificatoare de aer cu filtru de carbon: Aceste purificatoare folosesc carbon activ pentru a absorbi mirosurile și elementele poluante din aer. Carbonul are o suprafață mare, ceea ce îi permite să rețină un număr mare de particule și substanțe nocive. Acest tip de purificator poate fi eficient pentru eliminarea fumului, a mirosurilor de animale de companie și a altor mirosuri neplăcute.
  4. Purificatoare de aer cu ozon: Purificatoarele cu ozon funcționează prin producerea de gaz ozon, care poate reacționa cu și elimina poluanții din aer. Totuși, există unele dezbateri cu privire la siguranța și eficiența acestor purificatoare, deoarece pot produce niveluri dăunătoare de ozon.
  5. Purificatoare de aer UV: Purificatoarele UV folosesc lumina ultravioletă pentru a distruge bacteriile, virușii și alte microorganisme din aer. Aceste purificatoare pot fi eficiente pentru cei care suferă de alergii sau au un sistem imunitar slăbit.
  6. Purificatoare de aer fotocatalitice: Purificatoarele fotocatalitice utilizează o combinație de lumină UV și un catalizator pentru a descompune poluanții din aer. Acest tip de purificator poate fi eficient pentru a elimina bacteriile, virușii și alte microorganisme.

Atunci când alegeți un purificator de aer pentru mașină, este important să luați în considerare nevoile dvs. specifice și caracteristicile fiecărui tip de purificator. În egală măsură, este esențial să alegeți un purificator conceput pentru a se potrivi dimensiunilor mașinii dvs. și preferințelor dvs. personale.

Lasă un comentariu